04/01/15 04:52
(http://www.klassa.bg/)

София е най-доброто място за живеене

 София е най-добрият град за живеене в България. С този приз столицата се окичи вчера за трети път през последните 8 г., като измести досегашният носител на наградата Бургас.

 

“София привлича с възможностите, които предлага. Тя не е град, в който хората идват на почивка. Това е награда за отговорния бизнес, който работи в нашата община, който поддържа работни места, който създава условия за кариерно развитие”, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя получи наградата в състезанието на Дарик радио и вестник “24 часа” лично от президента Росен Плевнелиев. Държавният глава отбеляза, че тази година ще е рекордна за усвояване на европейските фондове. Той подчерта още, че кметовете изпълняват по достоен начин хиляди проекти, като назначават млади хора в администрацията.

 

При София отидоха още две награди - за най-добър град за култура, присъдена от НДК, и за хай-тек град. Бургас тази година бе отличен като града с най-добра спортна инфраструктура. Велико Търново пък получи наградата за исторически град. За най-доброто място за партита и купони бе отличен Приморско. “Той има много широка плажна ивица, един от най-големите резервати - Ропотамо, природни забележителности и условия за приятна почивка и емоция”, изтъкна предимствата на морския град министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

Стара Загора пък се оказа най-перспективният град в страната. Специалната награда - “Град герой”, отиде при Харманли, който посреща бежанската вълна. “Не зная да се радвам ли, като знам какво мина през главата на харманлийци. Те са героите, благодаря им, че изтърпяха трудностите и продължават да търпят”, каза кметът Михаил Лисков. Най-зеленият град на България за 2014 г. е Хисаря, а най-красивият Асеновград.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване