04/01/15 04:39
(http://www.klassa.bg/)

Стоичков дари Златна топка и обувка на ЦСКА

 Българската футболна легенда Христо Стоичков дари на музея на ЦСКА реплики на “Златната топка”, която спечели през 1994 година и “Златната обувка”, която беше спечелена от българина с впечатляващите 38 гола с екипа на ЦСКА през 1990 година. Камата стори това на специална церемония вчера по обед, като двете статуетки ще бъдат близо до неговия кът в музея, където са още обувките,

 

с които вкара 4 гола на „Левски” в един мач

 

и портрета му.

 

“Бате Сашо, обърна се Стоичков към директора на Музея на спортната слава Александър Манов - връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на “Златната топка” не е мое. То е за всички мои колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Някои от тях са тук, други - не. Има и такива, които не са сред нас вече, но на всички им благодаря. Никога няма да ги забравя. Нека младото поколение минава от тук и вижда откъде съм тръгнал!”, каза развълнуваният Стоичков, който обаче няма намерение да се връща скоро в Борисовата градина под каквато и да е форма.

 

Междувременно ден след като фамилиите Манджуков и Инджов упълномощиха феновете на ЦСКА да представляват техните акции, представителите на привържениците Борислав Лазаров и Милко Георгиев заявиха, че публиката не иска повече Стойчо Младенов на „Армията“.

 

“Благодаря на феновете, които са ме избрали и с чието доверие се ползвам. Нашата задача - на мен и на Милко Георгиев, е да искаме от Александър Томов пълна прозрачност в клуба. Не искаме да му пречим. Искаме да бъде направен одит, да има промяна в членовете на съвета и един куп работи, с които да запознаем феновете”, каза Борислав Лазаров в студиото на “Зона Спорт” по RING.BG.

 

“Да намери пари за лиценза, е работа на господин Томов. Това е само и единствено негова отговорност. Той каза, че всичко е уредил. Ние

 

просто искаме пълна прозрачност

 

 В момента нямаме желание и възможности да управляваме клуба, но искаме той да прехвърли акциите, за да намерим подходящ човек”, каза още Лазаров.

 

Той изрази мнение, че Стойчо Младенов не трябва да се връща в клуба. “Говоря от името на феновете, след като са ме избрали - мен и Милко Георгиев. Ние, феновете, не искаме Стойчо Младенов да бъде върнат. Искаме утре да се срещнем с г-н Томов, за да го запознаем с желанието на привържениците. Да разговаряме какво искаме да се променим и какво е състоянието на клуба”, каза още Лазаров.

 

В този момент се намеси Ивайло Манджуков, който също гостува в студиото на RING. “Нека да бъдем прецизни, в момента Стойчо Младенов не е старши треньор и не заема никаква длъжност. Следях публичните му изяви и не се съгласявам с изказаните мнения срещу г-н Петър Манджуков. Нормално е г-н Манджуков като част от ръководството на клуба да дава мнение за треньорския щаб. Аз уважавам г-н Стойчо Младенов. Не желая да коментирам чисто спорно-техническата му дейност. Неговото връщане в момента като старши треньор не би било правилно. ЦСКА си има треньор - Галин Иванов“, заяви синът на Петър Манджуков – Ивайло.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване