04/01/15 04:42
(http://www.klassa.bg/)

Ураган отвя половин Германия

 Изтръгнати дървета, изхвърлени на брега кораби, хаос по пътищата – с такива неволи се сблъскаха жителите на Германия вчера. Бурята Никлас донесе със себе си пориви на вятъра, които достигаха до 150 км/ч, и се превърна в най-силната за последните няколко години. Заради лошото време в Хамбург бе затворен местният увеселителен парк “Дом”. В няколко провинции бяха затворени паркове и зоологически градини, бяха отменени предвидени за вчера пазари. Бурята както винаги накара пожарникарите и полицията доста да се потрудят заради падналите дървета, скелета и други подобни. 15-метрово строително скеле премаза десетки коли на гарата във Франфурт на Майн. На места полицията се оплакваше, че едва успявали да приберат падналите дървета: “Тъкмо махаме едно и веднага идва съобщение за следващото”, споделиха от Горна Бавария. В Мюнхен пешеходците не успяваха да се задържат на краката си.

 

Бяха отменени десетки полети и влакове в Кьолн, Дортмунд, Дюселдорф, в Северен Рейн-Вестфалия дървета паднаха върху бърз влак, пълен с 220 пътници.

 

Проблеми възникнаха и в съседните държави - , вятърът причини доста поразии в Швейцария и Холандия, движението по редица пътища, свързващи Чехия с Германия и Полша, бе преустановено заради обилни снегове. Заради силните снеговалежи и образувалата се поледица бе спряно движението по международната автомагистрала от град Усти над Лабем до чешката граница с Германия. Освен това бе преустановено движението по пътищата в планинския район Кърконоше в Судетите, които водят към Полша. Обилен сняг валеше във всички части на Северна и Западна Чехия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване