04/02/15 17:23
(http://pik.bg)

110 туристи от Израел откриха сезона в Слънчев бряг

110 туристи от Израел откриха сезона в Слънчев бряг

110 израелски туристи откриха сезона на южното черноморие. Подранилите летовници кацнаха на летището в Бургас и веднага бяха откарани до хотела им в Слънчев бряг. Първите за сезона туристи ще останат само три дни на морето. Само след няколко дни пристига и втората група, която има 4-дневна резервация, съобщава Стандарт.

Гостите от Израел бяха посрещнати с хляб и сол, а фолклорен състав от Несебър ги поздрави с традиционен танц. Макар, че ще останат само до края на седмицата, туроператорите са се погрижили да им осигурят пълна програма със забавления.

"Може ли да отидем на плаж" и "Водата в морето топла ли е", бяха първите въпроси на гостите. "2 процента ръст на израелските туристи се чака тази година, в сравнение с миналата. Групите вече започнаха да пристигат, а почивките ще продължат чак до декември", каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

За по-голяма сигурност през цялото лято туристите от Израел ще минават през специален коридор на летището, отделно от другите летовници. Засилени мерки са взети и в Слънчев бряг. Пред всички хотели, в които почиват израелци, ще дежурят денонощно полицейски екипи. Персоналът в хотелите пък е преминал специално обучение, а туристите ще минават инструктаж по време на трансфера.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване