04/02/15 05:00
(http://www.klassa.bg/)

Банкерът си призна за схемите

 „В последното си интервю Цветан Василев признава, че стои зад всички тези схеми“, това заяви вчера пред ПИК шефът на КРИБ Кирил Домусчиев по повод удобното изявление, което забегналият банкер направи пред избран лично от него журналист от хотела си в Белград.

 

Домусчиев допълни, че макар Василев да се опитва да замаскира далаверите зад термина „SPV фирми“, те си остават престъпление. „Това, че нарича фирмите SPV-та, не прави схемите му законни“, категоричен бе шефът на работодателската организация.

 

Според Домусчиев обвиняемият за източването на КТБ финансист му имал зъб отдавна.

 

 „Факт е, че преди време той се опита да открадне телевизионните права за футболното първенство. Вие си спомняте, че аз се опълчих и се борих, за да не се случи това. Опита се да ги открадне, като предложи смешната сума от 1,4 млн. лева, за да бъдат взети телевизионните права от ТВ7 при положение, че към днешна дата клубовете получават от тях 5 млн. лева, а в бъдеще ще взимат и повече“, разказа Домусчиев и допълни: “На няколко пъти обясних какво означават олигарсите. Явно Цветан Василев доста се е засегнал от думите ми“.

 

Шефът на КРИБ отрече и твърденията на Василев, че „го е спасявал“ и обясни, че фирмите му никога не са теглили кредити от КТБ, нито са били финансирани от дружества, свързани с банкера. Домусчиев заяви още, че Василев не трябва да се крие в чужбина, а да се върне у нас, за да отговори на въпросите на ужилените от него вложители, както и да се изправи пред правосъдието.

 

„Аз не смятам, че е редно да се страхува при положение, че твърди, че е невинен и е жертва на политически репресии. Съмнявам се, че България не е правова държава и нещо ще му се случи, ако си дойде. Напротив - смятам, че ако той наистина е един невинен човек, то мястото му е тук, в България, за да отиде и обясни в прокуратурата и съда какво мисли за всички обвинения срещу него и да се изправи лице в лице пред десетките хиляди вложители, които изгоряха“, категоричен бе шефът на КРИБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване