04/02/15 21:08
(http://pik.bg)

В ареста остават шофьорът на турския тир с цигари и четиримата помагачи

В ареста остават шофьорът на турския тир с цигари и четиримата помагачи

Окръжен съд Пловдив не прие доводите на защитата на задържаните Николай и Стефан Пещерлиеви- баща и син, Емил и Атанас Петрови- братя и шофьора на турския тир, задържан с контрабандни цигари Ремзи Караибрахимоглу.

Съдът постанови мярка за неотклонение "задържане под стража". Искането на окръжния прокурор Румен Попов по отношение на турския шофьор бе аргументирано единствено с липсата му на постоянен адрес в Пловдив. Що се отнася до останалите четирима, те са осигурявали логистиката на канала и най- вероятно са участвали в подобни действия и спрямо други 18 тира с цигари, вече влезли в страната по същия начин, но така и неоткрити.

Според прокурора, при тях съществува опасение да не извършат същото престъпление. Каналът бе разкрит на 29 март, когато в Пловдив по сигнал бе задържан един ТИР, пълен със цигари на стойност към 8 млн. лв., а друг бе открит на ГКПП Капитан Андреево. По аферата бяха арестувани 13 митничари и трима гранични полицаи. Предстои да се гледат и техните мерки за неотклонение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване