04/02/15 19:47
(http://pik.bg)

Георги Гергов призна: Слабички сме, не сме готови за коалиция с ГЕРБ

Георги Гергов призна: Слабички сме, не сме готови за коалиция с ГЕРБ

БСП не е готова за коалиция с ГЕРБ. Слабички сме, защото имаме само 39 депутати в парламента”. Това заяви бизнесменът Георги Гергов пред Би Ти Ви. Той не отрече, че трябва да има споразумение между двете партии в името на България и ясна стратегия на управление, но не отрече, че в момента левицата е в нокдаун и не е в позицията на партия, която може да управлява. На предстоящия конгрес на „столетницата” щяло да се решава каква ще бъде стратегията за предстоящите местни избори на есен. Според него няма да бъде обсъждана оставката на Михаил Миков по време на форума, а Сергей Станишев нямал намерение да става отново лидер на БСП, тъй като в момента ръководи ПЕС. На конгреса социалистите трябвало да обсъдят много задълбочено отношенията си с ДПС, които вече два пъти са ги излъгали с общо правителство.

Гергов каза още, че не се е шегувал на Първи април за думите си по адрес на Петър Чобанов. „Станишев ме извика в кабинета си и ми каза, че Чобанов трябва да е министър. Аз дори не знаех кой е, но беше в пловдивския избирателен район”, разкри бизнесменът. Гергов недоумявал как бившият министър е отишъл в ДПС и е предал левите. По думите му БСП е била предавана неведнъж от хората на Ахмед Доган, след като по времето на двата им общи мандата „столетницата” е дала изключително големи жертви.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване