04/02/15 11:13
(http://www.dnevnik.bg/)

ГЕРБ отричат да са плащали за "тролове"


Доколкото ни е известно, "интернет-троловете" са хора, на които се плаща за определени коментари в мрежата, от ГЕРБ категорично и под никаква форма не сме плащали за подобни услуги. Това заявиха от пресцентъра на партията за "Дневник" във връзка с информация на Би Ти Ви от тази сутрин, че членове на младежката организация на ГЕРБ са били мобилизирани да влязат в ролята на "интернет-тролове" преди последните парламентарни избори.

От телевизията се позовават на кореспонденция между младежите, пишещи коментарите и техния координатор, като медиата получила достъп до електронните писма. "Това са анонимни писма, които някой ни приписва, заявиха от пресцентъра на ГЕРБ и допълниха, че нямат повече коментар по темата.

Според цитираната от Би Ти Ви кореспонденция младежите от ГЕРБ били насочвани от координатор, изпращал указания от имейл с потребителско име gogotovictory. Активист на име Митя съветва младите партийци да пишат коментари по два пъти на ден, от личните си Фейсбук профили или от фалшиви. "Троловете" са се отчитали в доклади и са били похвалени за огромната си активност.

Коментаторите от една страна трябвало навсякъде да хвалят работата и да пишат "про-ГЕРБ" коментари. От друга трябвало да се атакуват партийните "врагове" Мая Манолова от БСП и Николай Бареков.

Троловете трябвало дори да коментират в полза на ГЕРБ трагичния случай, при който жена се самозапали пред президентството.

"Коментираме, че е лудост като се случи подобно нещо и започваме да се говори за ГЕРБ", пише в указанията, цитирани от Би ти Ви. Троловете трябва да подчертават, че самозапалването е станало пред президентството, а не пред централата на ГЕРБ.

Сайтовете, под които има най-много "тролски" коментари, са ПИК /81/, "Фактор" /49/ и "Блиц" /40/, където са били отразени най-много изявления на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и е имало най-много положителни публикации за ГЕРБ, установила журналистическата проверка.

След добре свършената работа интернет троловете получили и благодарствено писмо "от името на целия щаб".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване