04/02/15 17:56
(http://pik.bg)

Десислава Атанасова: Никой не иска да поеме отговорност за КТБ

Десислава Атанасова: Никой не иска да поеме отговорност за КТБ

Нашата комисия има за цел да изслуша длъжностните лица, които са имали контрол върху КТБ., за да се изясни основния въпрос, източвана ли е КТБ и какво се е случвало там, каза Десислава Атанасова в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Категорично е ясно, че никой не иска да поеме отговорност. Изслушвали сме представители на БНБ. Голяма част от колегите в комисията са на мнение, че поведението на представителя на БНБ, който си изтегли парите един ден преди кризата с КТБ, е подозрително, коментира Атанасова. Предстои да изслушаме финансовото разузнаване на ДАНС, които имат роля за следенето на финансовите процеси. Заседанието ще е закрито, но ние ще кажем какво е станало ясно на него, категорична беше Атанасова.

Крайно време е да стане ясно какво се случи около кризата с КТБ. Все пак наши пари са вкарани в нея, припомни Атанасова. Факт е, че когато управляваше Орешарски се създаде тази криза и гръмна КТБ. Звучи несериозно изказването на г-н Цонев, че ГЕРБ не са се постарали да оздравят КТБ, когато са били в опозиция. Нека припомня, че на срещите, проведени при президента БСП, ДПС и Атака имаха много различни мнения за КТБ, каза Атанасова.

Липсваше политическа стабилност. Не можеха да се взимат никакви решения и не беше ясно кой кой е. Винаги, когато е имало важни въпроси за държавата ние от ГЕРБ се държахме достойно. Цветан Василев може да посети заседанието на нашата комисия, но нашата комисия няма да ходи в друга държава да го изслуша. Другият възможен вариант е той да изпрати становището си писмено, никакви живи онлайн-връзки не са възможни, заключи Атанасова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване