04/02/15 07:35
(http://pik.bg)

Заводът за боклуци в Перник бил готов на 95%

Заводът за боклуци в Перник бил готов на 95%

Заводът с компостираща и сепарираща инсталация за битови отпадъци в Перник е готов на 95%, пише Мироглед.

Той ще обслужва новото сметище в региона, което в момента се изгражда по проект. Градежът на депото бе инспектиран днес от екоминистърката Ивелина Василева.
До момента е готова една клетка на новото сметище. Тя била изпълнена на 90%. Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда”.

Ивелина Василева посочи, че се полагат всички усилия за изграждането на тези системи за управление на отпадъци и се докладва напредъка пред Европейската комисия.С реализацията на проекта ще се подобри управлението на отпадъците в страната в съответствие с определената йерархия за управление на отпадъците, подобряване на почвите и подземните води и намаляване на частта от територията на страната, покрита със стари депа за битови отпадъци.

Депото ще обслужва освен Перник и останалите пет общини от областта, които генерират 46 000 тона отпадък. Сметището заема 140 декара.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване