04/02/15 18:52
(http://pik.bg)

Камен Костадинов: Цветан Василев го е страх от съдебната власт

Камен Костадинов: Цветан Василев го е страх от съдебната власт

"Позициите на министъра на правосъдието се сменят през много кратко време. Не искам да коментирам внесените промени от депутати на ГЕРБ за съдебната власт. Това може да е борба на лобита вътре в партията, но преди да съм прочел законопроекта, не мога да кажа нищо. Със сигурност това не стабилизира положението на Христо Иванов в правителството". Това заяви по БНТ Камен Костадинов.

"Всякакви опити на Цветан Василев да заплашва, че държи страшни тайни в някакви сейфове са несериозни. Той трябва да уважи българските власти и институции. Трябва да дойде и да свидетелства. Очевидно е, че се страхува, но според мен се страхува от съдебната власт. Премиерът му обеща охрана и честен съдебен процес. Ако Василев е почтен бизнесмен, за какъвто се представя по медиите, нека да се прибере и да даде показания", каза Костадинов.

"Единствено ДПС е подготвило четири законопроекта за защита на активите на КТБ. Няма друга политическа сила, която да е направила такова нещо. Ние не претендираме за собствеността върху тези законопроекти. От ДПС сме готови да подкрепим всички предложени мерки, които ще спомогнат за решаването на този проблем и спасяването на активите на КТБ, категоричен беше депутатът. Цветан Василев продължава да лъже за някакъв конфликт с Делян Пеевски. Този мит се подхранва и внушава непрекъснато. Ясно е, че парите ги няма. Ясно е и кой ги е откраднал. ДПС непрекъснато се опитва да насочи прожектора към истинския смисъл на този казус", допълни той.

"Очевидно е, че Реформаторският блок преяждат с власт. Това не го твърдим само от ДПС. Това го твърдят и техни колеги от управляващата коалиция. Те имат повече кадрови предложения, отколкото е цялата им членска маса", завърши Костадинов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване