04/02/15 04:45
(http://www.klassa.bg/)

Клип показва последните мигове над Алпите

 Участник в издирвателната операция на мястото на катастрофата намерил телефон с видеозапис на случващото се в салона, а германският в. ”Билд” и френското сп. ”Пари мач”

 

съобщиха, че са могли да видят записа. Според него пътниците съзнавали, че самолетът ще се разбие. На записа се чували викове ”Боже мой!” на няколко езика, няма никакво съмнение за произхода на записа от мобилен телефон. ”Сцената е толкова хаотична, че не може да се различи никой, но виковете на пътниците показват, че са били

 

напълно наясно

 

какво ще се случи. Към края, след едно по-силно разтърсване, виковете се засилват. После нищо”. На същия запис се чували ”поне три пъти удари по метал, които навеждат на мисълта, че пилотът се опитва да отвори вратата на пилотската кабина с тежък предмет”.

 

Информацията за намерен мобилен телефон с видеозапис, който запечатал последните секунди от полета на ”Еърбъс” A320 преди катастрофата във Френските Алпи, е напълно невярна, заяви вчера подполковникът от френската жандармерия Жан-Марк Меникини, цитиран от АФП. Според него мобилните телефони, открити на мястото на катастрофата, още не са проучвани от разследващите. Тези телефони трябва да бъдат изпратени за анализ в Института за криминални изследвания на националната жандармерия в Росни-су-Боа край Париж.

 

Същевременно в Марсилия френският прокурор, натоварен със съдебното разследване на катастрофата, призова

 

всяко лице

 

което евентуално притежава видеозапис, свързан с катастрофата, да го предаде на разследващите, като също отрече, че разполага с подобен запис. В хипотетичния случай, че някой разполага с такова видео, трябва незабавно да го предаде на разследващите от жандармерията, подчерта Брис Робен в изявление за АФП.

 

Малко преди това бе съобщено, че тленните останки на всички жертви на самолетната катастрофа са евакуирани от мястото на трагедията. Вчера се предвиждаше военни и специализирани екипи да започнат да събират личните вещи на жертвите. Все още се търси и втората черна кутия на самолета, разбил се на 24 март.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване