04/02/15 04:52
(http://www.klassa.bg/)

Не Пеевски е отговорен за фалита на КТБ

 „Не виждам вина на Делян Пеевски за фалита на КТБ. Ако е бил премиер, министър, какъвто и да е – да, но той не подписва нищо, един депутат.”

 

С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира в интервю за ТV+ във вторник вечерта обвиненията срещу депутата от ДПС, че той носи отговорността за

 

краха на трезора

 

„Не мога да кажа, че Пеевски е виновен, защото Орешарски е спал или Чобанов е спал. Ни най-малко не искам да го защитавам, че утре ще излезе „Борисов защити Пеевски”. Не ме интересува Пеевски. Орешарски и Чобанов са властта”, допълни Борисов и заяви, че основните виновници за фалита на банката се опитват да прехвърлят отговорността върху други, в това число и върху депутата от ДПС. Борисов отново призова Цветан Василев да се прибере в България, за да разкаже и за другите си срещи с политици. „Аз просто се чудя на г-н Василев, че споменава моето име и че е дошъл в Банкя, а не казва къде се е срещал с Орешарски, с всичките тези хора. Ако гледате сайтовете ще видите, че Орешарски ходеше в къщата на г-н Василев”, отсече премиерът, който във вторник потвърди, че се е видял с банкера след

 

настойчиви молби

 

на Василев. Разговорът обаче не бил по темата за ситуацията в КТБ, както заяви в интервюто си от неделя мажоритарният собственик на трезора, а се оказало, че банкерът искал да му се извини, че му е „пращал ордите на Бареков” и платени протестиращи да го обсаждат цяла година.

 

Изявлението на Борисов предизвика веднага коментар от финансовия министър и настоящ депутат Петър Чобанов, който на обвиненията на премиера, че е проспал фалита на КТБ, отсече вчера: „Чобанов не е спал. Чобанов спасяваше банки”. Той припомни, че условията на Брюксел за даване на финансова помощ на трезори е те да са здрави.

 

„А за КТБ вече имаше сигнали, че не е такава”, допълни парламентаристът. Според него за фалита на банката трябва да се търси отговорност от тези, които са я управлявали, и от банковия надзор. "Пеевски не е участвал в управлението на банката, няма как той да е виновен", заяви и Чобанов в отговор на въпрос.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване