04/02/15 06:50
(http://pik.bg)

Президентството ще светне в синьо

Президентството ще светне в синьо

Сградата на президентството ще бъде осветена в синьо тази вечер по повод Световния ден на информираност за аутизма - 2 април. Под патронажа на президента Росен Плевнелиев Световният ден на ООН на информираност за аутизма ще бъде отбелязан за четвърти път в България, в рамките на световната кампания за повишаване информираността по въпросите на заболяването "Освети в синьо". Инициативата е с цел да алармира световната общност за превръщането на аутизма в глобален проблем, да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране, както и социализирането на хората с проблеми от аутистичния спектър.

На церемонията за осветяването на сградата на президентството ще присъстват кметът на столицата, министри, омбудсманът, дипломати. Сред участниците в концерта по повод инициативата ще бъдат Орлин Павлов, Дидо от Д2, Графа, Любо, Камен Воденичаров, София, Йоана Драгнева, Део, детската вокална група Бон-Бон. Водещи ще бъдат Ники Кънчев, Део и Елена Петрова.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване