04/02/15 11:02
(http://pik.bg)

Проверява се състоянието на защитните диги в област Видин

Проверява се състоянието на защитните диги в област Видин

Областният управител на Видин Момчил Станков разпореди проверка на състоянието на защитните диги и отводнителни помпени станции към тях на територията на област Видин. Заповедта е издадена на основание законите за защита при бедствия, за водите и за администрацията, съобщиха от Областната управа във Видин.

Проверката започва от днес. Тя ще бъде извършена от експертна комисия под ръководството на заместник областния управител Огнян Ценков. В състава й са включени експерти от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Басейнова дирекция "Дунавски район" – с център гр. Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Монтана, "Напоителни системи" ЕАД – клон Видин, Областна дирекция "Земеделие", Областна администрация и служители по гражданска защита в общините Брегово, Видин и Димово. Днес ще бъдат обследвани дунавските диги при с. Куделин, община Брегово, с. Кошава, община Видин, както и защитната дига на река Тимок в землището на гр. Брегово.

Утре ще бъде проверено състоянието на дунавските диги и помпените станции на територията на община Димово и в района от с. Ботево до гр. Видин. Съгласно заповедта на областния управител, на проверка подлежат и аварийните планове на съоръженията - готовността за въвеждането им и тяхното ресурсно осигуряване. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване