04/02/15 20:38
(http://pik.bg)

Радан Кънев не смята, че ГЕРБ бламира Христо Иванов

Радан Кънев не смята, че ГЕРБ бламира Христо Иванов

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев не смята, че управляващата партия ГЕРБ бламира правосъдния министър Христо Иванов.

По-рано днес депутати от ГЕРБ внесоха свой проект за промяна на Закона за съдебната система,изпреварвайки правосъдния минстър.

Кънев обаче смята това за победа, а не за поражение на Христо Иванов.

"През годините, Христо успя да убеди в идеите си неправителствените организации, да ги внесе в програмата на Реформаторския блок, в програмната декларация на правителството, в приета от МС и НС национална стратегия.

На всеки етап идеите му бяха атакувани от статуквото, а днес парламентарните групи се надпреварват да ги внесат първи в парламента като законопроект" - написа Радан Кънев в социалните мрежа.

"Това се нарича човешка, гражданска и политическа победа по учебник.

Поздравявам Христо и му се възхищавам. 

Убеден съм, че идеите му за постепенно ограничаване на правата на Главния прокурор и поставянето на дейността му под контрол от независими антикорупционни органи също ще успеят - трудно, но сигурно. И в тази битка също ще бъда категорично зад него, когато дойде времето" завърша Радан Кънев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване