04/02/15 20:25
(http://pik.bg)

Рестарт на делото за грабежa на „Асет банк“ във Враца

Рестарт на делото за грабежa на „Асет банк“ във Враца

Делото за въоръжения грабеж на инкасото на „Асет банк“ във Враца започва отначало,пише „Конкурент“.

Процесът беше прекратен в края на миналата година заради нови обстоятелства, които наложиха промени в обвинителния акт. Наказателният състав от врачанския окръжен съд, председателстван от съдия Лидия Крумова, върна делото на прокуратурата, тъй като в хода на съдебното следствие бяха установени нови обстоятелства по случая. Откраднатата при грабежа сума не е  изцяло на банката, както се твърдеше първоначално. Част от парите са на други лица, които не са били посочени от държавното обвинение. 85 000 лв. от обира са собственост на финансовата институция, а останалите 6 000 лв. са на частни лица.

От окръжната прокуратура във Враца са внесли документите по делото. Очаква се да бъде насрочена и дата за разглеждането му.

Външният трезор на банковия клон на „Интернешънъл Асет Банк“ беше обран на 1 октомври 2013 г., малко след 19 часа. След като автомобилът с инкасото спрял пред офиса на банката, един от служителите тръгнал  да остави чувалчето с пари в трезора, но бил нападнат от бандитите. Тогава беше съобщено, че са откраднати около 90 000 лв.

Дни след престъплението бяха заловени Людмил Георгиев и Иван Иванов. Третият – Христо Георгиев, който е бивш полицай и брат на Людмил, се укриваше повече от месец от органите на реда. Той беше  задържан по-късно при мащабна полицейска акция в софийско село, след като при първия опит за ареста му в столицата, успя да избяга с откраднат автомобил при престрелка с ченгетата.

До момента все още не е ясно къде са парите от въоръжения грабеж. Първоначално полицаите откриха около 7 000 лв. при ареста на Людмил и Иван. В края на м.г. пък стана ясно, че бившият полицай Христо Георгиев е извършител и на друг голям грабеж. През юни 2013 г. заедно с 28-годишния Димитър Комаров обрали златарско ателие в Монтана. Тогава двамата си тръгнали с близо 5 кг накити за около 180 000 лв

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване