04/18/15 15:01
(http://pik.bg)

От понеделник Столична община въвежда временна организация на движението по бул .„Цариградско шосе”

От понеделник Столична община въвежда временна организация на движението по бул .„Цариградско шосе”

Зам. кметът на Столичната община Любомир Христов провери строителните дейности на ул. „Кумата“.

"До 15 дни изграждането на  улица „Кумата“  трябва да приключи", каза днес при проверката на строителния обект зам. кметът Любомир Христов. 

В момента се полага последният износващ  слой асфалт и се доизграждат тротоарите. В рамките на проекта  е монтирано  улично осветление и e обособена  отводнителна система за улавяне на скатните води.

"От понеделник въвеждаме временна организация на движението във връзка с началото на рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” - заяви зам.-кметът на Столична община с направление „Транспорт”. 

Той уточни, че от 07.00 часа сутринта в понеделник ще влезе в сила организация на движението от моста над река Искър до Околовръстния път.

"Южните платна ще бъдат изцяло затворени и движението ще се осъществява двупосочно в северните платна”, добави той. „Поетапно ще започнат и другите от общо 7 етапа за рехабилитация на участъка между разклона за Летището и „Младост” до Околовръстния път на София.

В началото на месец юни планираме да започнем и другия участък, който е разположен между алея „Яворов” и моста на 4-ти километър, така че да може до началото на учебната година основните строителни дейности по бул. „Цариградско шосе” да приключат”, допълни още Христов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване