04/19/15 12:41
(http://pik.bg)

АПИ: Трябва да решим дали искаме хубави пътища или желаем да пътуваме безплатно по тях

АПИ: Трябва да решим дали искаме хубави пътища или желаем да пътуваме безплатно по тях

Като общество трябва да решим дали искаме да имаме хубави пътища или искаме да пътуваме безплатно по тях. Това заяви в предаването „Неделя 150” по БНР председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров.

Средствата, които бяха отпуснати от правителството през изминалата седмица, визират точно отсечките на автомагистралите „Тракия” и „Струма”.

Тези отсечки от много години не са търпели сериозен ремонт, дори не са и преасфалтирани. Той обясни, че поради тази причина настилката е крайно амортизирана, в следствие на индивидуалните кръпки, които са се правели на място.

„Проблемът е свързан основно с големите водни количества, които реално не са спирали от началото на предходната година. Всички сме свидетели на дъждовете и снеговете, които паднаха. Всичко това превлажни земната основа навсякъде, което поведе след себе си образуването на свлачища и земни маси и други неприятни случаи, свързани основно с инфраструктурата”, подчерта инж. Лазаров. По думите му, ситуацията не е такава само в България, но и в Македония, Сърбия и Хърватия.

„За съжаление, за нашата инфраструктура, която от години е недофинансирана като сектор, от началото на 90-те години, средствата, които се дават за пътно строителство, имаше период, в които те граничеха с нулата”, отбеляза инж. Лазаров. Той благодари на правителството, че е отпуснало тези пари и тези отсечки ще бъдат върнат във вида, в който са били в началото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване