04/19/15 15:33
(http://www.klassa.bg/)

България усвои 80% от еврофондове 2007-2013

 До момента България е усвоила 80 на сто от еврофондовете от стария програмен период, посочи в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че се очаква до края на годината да бъде изпълнена 85-90 на сто от цялата финансова рамка: 
Постигнатият обем усвоени средства от бюджетите на еврофондовете е добър резултат за първия за България програмен период, коментира вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че планираният максимум е до края на 2015-та година в икономиката ни да влязат още 6 млрд. лева от европрограмите от предходния период и около 1 млрд. от новия:
Изключително високи са числата, само ще напомня, че досега през системата не са минавали пари с подобни обеми. Дори и 2014-та, 2013-та, когато плащанията са със сравнително големи обеми, сумите, които са минали през цялата система, са два пъти по-малки. 
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че освен върху обема усвоени средства от еврофондовете трябва да се фокусираме върху ефекта, който носи вложеният ресурс за развитието в различните икономически сфери./БНР

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване