04/19/15 15:23
(http://www.klassa.bg/)

Ислямска държава екзекутира етиопски християни в Либия

 Ислямска държава разпространи видео на екзекуцията на тридесетина мъже, представени като етиопски християни, от джихадистите в Либия.

Видеоматериалът от 29 минути, качен на джихадистките сайтове, показва група от поне 12 души, заклани на един плаж, и друга група от 16 – застреляни в пустинна зона. Видеото ги представя като членове на "егиопска вражеска църква".

Камерата проследява 12 души, облечени в оранжеви дрехи, които са откарани на плаж, след което им нареждат да легнат и ги обезглавяват с нож. Успоредно в пустинна зона други 16 облечени в черни комбинезони, са разстреляни в упор.

Показан е мъж, целият в черно, говорещ английски, докато останалите палачи – по един зад всеки затворник - са изцяло във военна униформа и мълчат. С картината от екзекуциите 29-минутният материал завършва.

В средата на февруари ИД разпространи кадри за обезглавяването на 21 души, повечето етиопци копти, в подобен мизансцен като днешното видео. 

 

 

 

 

 

 

 

АФП

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване