04/19/15 08:15
(http://www.klassa.bg/)

Как Тони Блеър прави милионите си

 Тони Блеър е заплашен от нови обвинения за конфликт на интереси във връзка със своите бизнес афери, след като стана ясно, че е подписал противоречив договор да ръководи средства, свързани с мини в Латинска Америка, пише The Sunday Telegraph.
На Блеър му се плаща да съветва колумбийското правителство как да изхарчи 2 милиарда лири, спечелени от минно дело.
Договорът, получен от The Telegraph, разкрива, че колумбийското правителство не плаща никакви такси за неговите услуги. Вместо това, таксите, дължими на консултантската фирма на Блеър “Tony Blair Associates” (TBA), се плащат от богата на петрол държава в Персийския залив, в която той е в близки отношения с властта.
Сделката повдига въпроси за дейността на Тони Блеър като пратеник за мир в Близкия Изток и дали той не е използвал тази позиция, за да се сприятели с богатите управляващи в Абу Даби, столицата на Обединените Арабски Емирства, които сега финансират личната му консултантска работа в Колумбия и други страни.
Разкритието създава допълнително напрежение върху Тони Блеър да се откаже от дейността си на пратеник. Според източник по върховете на властта, Блеър трябва да подаде оставката си следващата седмица.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване