04/19/15 08:17
(http://www.klassa.bg/)

Наследници на Гьобелс съдят издателство за неизплатени авторски права

 Наследници на Йозеф Гьобелс съдят издателство за използването на негови цитати в биография на нацисткия министър на пропагандата, пише The Independent .
Срещу издателството „Рандъм хауз“ е предявен иск от семейството на известния нацист след решението да публикува английска версия на Гьобелсовата биография от Питър Лонгерих, преди това публикувана в Германия през 2010 година.
Спорът се разразява по въпроса за употребата на дневника на Гьобелс, който Питър Лонгерих, професор по съвременна германска история в Лондонския университет „Роял Холоуей“, използва като основен източник на цитати.
Въпреки, че издателят първоначално се съгласява да заплати лиценз за правата, така както постъпват и други издатели, когато използват дневниците на Гьобелс, компанията по-късно се отказва от това свое намерение и заявява, че е погрешно да се плаща лиценз на наследниците на нацистки военнопрестъпник.
„Не мога да повярвам, че някой ще иска да му бъде платен лиценз за думите на Гьобелс“, заявява Райнер Дрезен, адвокатът, който представя издателството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване