04/19/15 08:06
(http://www.klassa.bg/)

От запад, валежите ще спират, максималните температури ще са между 10° и 15°

 От запад валежите ще спират. Преди обяд в Източна България и Рило-Родопската област все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. От северозапад-север ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен. Застудяването ще продължи и температурите, особено дневните, чувствително ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 10° и 15°.
Атмосферното налягане е близко до средното за април – ще се повишава. 
Над Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 11-12°, температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, значителна над Рило-Родопската област. На места ще превалява дъжд, над 1800 м – сняг. Вятърът ще отслабне, но по билата ще е все още умерен от северозапад. Ще застудее и максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 2°.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване