04/19/15 13:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Путин предупреди Израел да не изпраща смъртоносни оръжия в Украйна


Президентът на Русия Владимир Путин предупреди Израел да не изпраща оръжия в Украйна. Подобен ход би нарушил опитите за намиране на решение на конфликта в източната част на страната, заявява Путин по време на интервю през руската държавна телевизия, цитиран от в. Haaretz.

"Това е решение на израелските лидери. Тяхно право е да правят това, което смятат, че е правилно. Ако става дума за смъртоносно оръжие мисля, че ще е контрапродуктивно. Ще доведе до нова серия конфликти, ще увеличи броя на жертвите и накрая резултатът ще е същия", казва Путин.

В петък руското външно министерство заяви, че планираните военни учения в Украйна са първа стъпка за възможни доставки на оръжия.

Изказването на руския президент идва около седмица след като той вдигна ембаргото за внос на оръжия в Иран. Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че на фона на напредъка на преговорите между Иран и световните сили по отношение на ядрената програма на страната, вече няма необходимост от забраната. Така Путин разреши на страната да бъдат доставени отбранителни ракети S-300.

Израелският премиер Бенджамин Нетаняху вече е изразил разочарованието си от това решение на Путин в телефонен разговор с него в началото на седмицата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване