04/19/15 15:06
(http://pik.bg)

Родната пивоварна промишленост се развива бързо

Родната пивоварна промишленост се развива бързо

Българската пивоварна индустрия е силно конкурентоспособна и динамично развиваща се. Това каза Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, предаде "Фокус"

. „Обликът на българската пивоварна индустрия е на иновативен, отговорен и динамично развиващ се сектор, който има съществен икономически и социален принос”, допълни тя. По думите й само за последните три години инвестициите в оборудване, в изграждане и обновяване на съществуващите мощности, складове, логистични центрове и прочее възлизат на 187 милиона лева. „Само през миналата година членовете на Съюза на пивоварите са вложили 73 милиона лева в дълготрайни материални активи”, добави Радомирова.

„Компаниите са изключително иновативни и по отношение на разширяването на портфолиото си с нови продуктови предложения и опаковки, което е много важно, за да отговорят на съвременните тенденции и да удовлетворят изискванията на консуматорите. През миналата година членовете на Съюза на пивоварите позиционираха на пазара 10 нови продукта, а от началото на тази година динамиката в развитието им продължава”, коментира още тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване