04/19/15 21:19
(http://www.klassa.bg/)

Сезонът на ремонтите започва

 Ремонти на десетки места в София започват от 20 април. Мащабните проекти на общината ще засегнат булеварди, вътрешноквартални улици, мостови съоръжения и тунели, предаде репортер на БГНЕС.

Основната артерия на София – булевард "Цариградско шосе", ще бъде затворена за движение в участъка между моста на река Искър и Околовръстен път. Изцяло обновена ще бъде и отсечката от Четвърти километър до моста над бул. "Алея Яворов". Общината ще инвестира 19,5 милиона лева в рехабилитацията на двата участъка с обща дължина 5,8 км.

Участъкът между моста на река Искър и Околовръстен път по южното пътно платно на Цариградско ще бъде забравено за коли до 10 юни. До тогава трябва да бъде рехабилитирана пътната настилка, подмени мантинелите, ремонтирани бордюрите и тротоарите и електрическите инсталации. За времето на ремонта движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък. До приключването на ремонтните работи се изместват съществуващите автобусни спирки "Моста за резиденция Врана", "Разклона за село Герман", "Резиденция Врана" и "Околовръстен път" от южното платно на булеварда в разделителната му ивица.

На повече от двадесет места ще се работи през това лято. 12 нови улици и булеварди ще бъдат изградени, ще се ремонтират общо около 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.

В рамките на тази година ще започне и изграждането на кръстовището на две нива на бул. Гешов" и бул. "България".

Ще се ремонтира и кръстовището на Руски паметник и булевард "Александър Дондуков". Първо ще се тръгне от тротоарите, които са в много лошо състояние. Видът на "Дондуков" няма да бъде променян. Това се отнася за всички булеварди с паваж. Настилката по тях остава, но ще бъдат положени безнаставни релси - за по-безшумно предвиждане.

През месец юни ще започнат ремонтните дейности на кръговото движение на "Руски паметник" и на участъка на бул. "Тодор Каблешков" до бул. " Цар Борис III", както и на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел". Ще се ремонтира й улица "Княжевска". Мостът на "Захарна фабрика" е в изключително тежко състояние и предстои той да бъде реконструиран изцяло.

Общо 9 мостови съоръжения на бул. "Владимир Вазов" предстои да бъдат ремонтирани лятото. 12-те нови улици, които са предвидени за изграждане, са: ул. "Обиколна" бул. "Тодор Каблешков" от Бъкстон до бул. "Цар Борис III", улиците при социален дом в Подуяне, при Технопарка в Младост.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване