04/19/15 17:30
(http://pik.bg)

"Слънчев бряг" със сигнал до прокуратурата за опити за заграбване на държавна земя

"Слънчев бряг" със сигнал до прокуратурата за опити за заграбване на държавна земя

Спешен сигнал до прокуратурата за „опити да бъде заграбена незаконно държавна земя” пуска ръководството на „Слънчев бряг” АД. Терените, с обща площ около 14 дка, се намират около централния вход на Южния плаж в Несебър. Те са собственост на АД-то. Земята е включена в капитала на държавната фирма. Една част от терените са пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоръжения, пишат от дружеството, предаде topnovini.bg.

Повод за алармирането на органите е докладна записка за изработване на ПУП-ПРЗ, която ще бъде разгледана на сесия в морския град утре. Тя е внесена от зам.-кмета по строителство на община Несебър Виктор Борисов, който предлага проекти за три УПИ, които са земи в капитала на дружеството. От АД-то заявиха, че не са имали намерения за ново строителство.

Върху единия терен е разположена водна пързалка „Ролба” на самия пясък на Южния плаж. Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди няколко години от еднолична фирма, но договорът включва единствено 49 м2, на които е разположена пързалката, но не и терена, собственост на държавното дружество.

Предложението за промяна на ПУП-а около централния вход на Южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни, смятат от дружеството.

От „Слънчев бряг” АД са изпратили писмено възражение до Община Несебър, но отговор не са получили.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване