04/20/15 14:00
(http://www.klassa.bg/)

120 кг свали варненец без увисване на кожата и йо-йо ефект, разказа как при Гала

 Да повярваш в себе си и да решиш, че искаш да се промениш. И да срещнеш Гарабитов. Това е начинът човек да отслабне със 120 кг, да свали едно цяло тяло от себе си, убеден е Николай Ников. 45-годишният варненец, който през 2010 г. тежеше 270 кг и влизаше само в дрехи по поръчка от 80-ти номер нагоре, вече от 2 години поддържа 150 кг – минус цели 120 кг, носи 60-ти размер – с 20 надолу и е скъсил колана си с половин метър. За ръста му от 191 см това вече е нормално тегло, което му позволява да се движи, да се обслужва сам, да работи, да има социален живот.

Преди 5 години Ники не е вярвал, че отново ще живее като другите хора. Заради огромната си фигура не е можел буквално да ходи, разчитал е за ежедневните си нужди на семейството си. 

Страшното напълняване се отключило от стрес – от 2005 до 2010 г. наддал без да се усети цели 150 кг, като никога преди това не е страдал от наднормено тегло.

„В един момент осъзнах сериозността на проблема и потърсих помощ. Всеки лекар ми казваше трябва да отслабнеш, но не даваше рецепта за това“, спомня си Ников. Рецептата варненецът видял по телевизора – през март 2010 г. заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов, наричан от медиите треньор по здравословно отслабване, гостувал в сутрешен блок заедно със своите шампиони по сваляне на килограми.

Ники се срещнал с Иван в център „Гарабитов“ в Пловдив. Мотивиран от разговора си с него, 14 дни прилага индивидуална програма вкъщи, включваща сиропа на Гарабитов, специални физически и дихателни упражнения, апликатори за масаж на проектираните върху стъпалата точки на различните органи. И чудото става – олеква с 38 килограма. След това прилага още 3-4 пъти програмата, но по за 3 до 5 дни, докато сваля цели 120 кг. Без увисване на кожата и без йо-йо ефект.

„Най-важното е не да отслабнеш, а да поддържаш постигнатата форма“, убеден е варненецът. „А това става лесно, защото прилагайки методиката на Гарабитов, организмът сам ти налага какво да правиш. Организмът сякаш се препрограмира  и се насищаш с малки количества храна, пиеш много вода – за мен 4 литра на ден, движиш се повече“, пояснява Ники. Най-верният приятел на човека – кучето, също е от помощ – всеки ден Ников ходи минимум по 7 км, за да го разхожда. 45-годишният мъж отчита и огромната подкрепа на съпругата и сина си. За да запази постигнатото един ден в месеца е само на сиропа на Гарабитов. Историята си варненецът разказа по Нова телевизия в „На кафе“ при Гала /линк към предаването с неговото участие:http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/596334?autostart=true/.   

Върналият се към нормален начин на живот Ники вдъхновява хората да отслабват. Той има магазини във Варна и София за едрогабаритни мъже и е живият пример за клиентите си как могат да се променят. Ники е вдъхновението и за Иван Тодоров, който с методиката на Гарабитов смъкна над 150 кг. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване