04/20/15 22:21
(http://pik.bg)

65-годишната Софронка краде кабели, остави Берковица на тъмно

65-годишната Софронка краде кабели, остави Берковица на тъмно

Полицаи заловиха 65-годишна жена от Берковица да краде кабели от общинския парк. В неделя по обед минувачи забелязали в градината "Св. Георги Победоносец" възрастна жена да реже проводници от металните стълбове с току-що монтирани осветителни тела, пише "Труд".

Гражданите подали сигнал на спешния телефон 112 и на мястото пристигнал патрул на МВР. Униформените заварили Софронка Г. от ромския квартал Раковица най-невъзмутимо да намотава прясно отрязаните жици от осветлението.

В парка "Св. Георги" се строи нова алея, в която се инвестират близо 100 000 лева от европейските фондове, казаха от местната управа. Полицаите са прибрали отрязаните кабели, подготвени от Софронка за предаване на вторични суровини. Докато се оправят пораженията, нанесени от бабата, центърът на града потъна в мрак.

„Софронка не е отявлен апаш. Жената е бедна, рови по кофите. Видяла, че кабелите още не са зарити, и решила, че може лесно да припечели нещо“, казаха от полицията.

Заради смекчаващите вината обстоятелства, жената не е обвинена в кражба, а в повреждане на чуждо имущество, за което наказанието е доста по-малко. След завършването на ремонта на парка ще бъдат сложени камери, за да се опази европейската придобивка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване