04/20/15 05:34
(http://www.klassa.bg/)

Street View ни предлага виртуална разходка по Дунав

 Виртуална разходка по величествената река Дунав ни предлага от няколко седмици Street View на Google. Шест държави, три столици, проломи и хиляди впечатляващи пейзажи могат да бъдат детайлно проследени от нашето мобилно устройство или домашен компютър. Google ни кани на пътуване от Братислава до Черна вода, с публикуваните изображения в Google Maps и Street View на най-големия воден басейн в Европа.

 

Кадрите са заснети още миналото лято по течението на реката от Словакия, Хърватия, Сърбия, Унгария, България и Румъния. Невероятният й размер и течение в посока запад-изток прави пътуването по Дунава едно от най-впечатляващите пътешествия в историята.

 

„Заснемането на Дунав е една от най-дългите ни и специални фотосесии и първия път, в който Google прави колекция от изображения, обхващащи 6 страни. Всеки може да си направи круиз по Дунава и да открие незабравими места като Братислава, замъкът Буда, Белград и проломите на Дунава”, коментира Улф Шпицер, програмен мениджър на Street View.

 

„Повечето хора никога не успяват да плават по Дунав или да се разходят в района, пълен с исторически забележителности, както и да се слеят с местните общности. Сега Google дава възможност на всички хора, да се насладят на реката от своя стол, чрез опцията Street View на GoogleMaps”, обобщи и Парис Чайлдрес, мениджър „Бизнес развитие” на Google.

 

Кадрите са заснети с помощта на тракер, монтиран на върха на лодката Treasures, която превозва пътници на ваканционни круизи по Дунава. Treasures се управлява от Tauck, американската компания лидер в предлагането на висококачествени туристически обиколки, и тяхната партньорска компания Scylla, която извършва круизи по Дунава и други европейски реки.

 

Както е ясно, за разлика от течението на Дунав в останалите европейски страни, реката в българския си участък винаги е била гранична линия със съседна Румъния.

 

Тракерът е създаден да прави 360 градусови, панорамни снимки, с помощта на 15 лещи на върха на мачтата, които са насочени в различни посоки. Впоследствие изображенията се добавят в Street View, която е част от Google Maps.

 

Към момента тракерът е пътувал до някои от най-изумителните природни чудеса на света и различни световно културно-исторически обекти като Гранд Каньон,  Тадж Махал, планината Фуджи, островите Галапагос и дори историческите алеи във Венеция, като част от усилията на Google да направи достъпно за всеки световното многообразие, красота и историческо наследство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване