04/20/15 16:38
(http://pik.bg)

Британски фирми искат да подобряват бизнес имиджа на България

Британски фирми искат да подобряват бизнес имиджа на България

Функциониращите в България британски компании са готови да работят за подобряването на имиджа на страната ни във Великобритания. Това стана ясно от срещата на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева със заместник-посланика на Обединеното кралство у нас Н.П. Майкъл Дейвидсън, съобщиха от агенцията.

С подобряването на имиджа на България ще бъдат привлечени повече британски инвестиции в страната и ще се увеличи експортът към Великобритания, заяви генералният директор на Британско-българската бизнес асоциация (BBBA) д-р. Барбара Пейдж-Робъртс. Тя посочи, че малките и средни фирми на британския остров или не знаят нищо за България, или имат лошо отношение.

Мариета Захариева предложи от своя страна да започнат да се организират съвместни търговски мисии между фирмите, форуми, изложения и бизнес срещи. Целта е коопериране между българските и британски малки и средни предприятия, подчерта Захариева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване