04/20/15 16:40
(http://pik.bg)

Вицепремиерът Томислав Дончев: Безспорно най-бързи са дигиталните магистрали

Вицепремиерът Томислав Дончев: Безспорно най-бързи са дигиталните магистрали

Безспорно най-бързи са дигиталните магистрали. Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев на кръгла маса на тема „Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество“.

"Дигиталният дневен ред не може да бъде приет като модернистичен каприз. Той е свързан с конкурентоспособността на европейската икономика. Нямаме единен пазар, което е проблем. За последното десетилетие средствата, които Европа отделя са два пъти по-малко от средствата в САЩ. Имаме близо 41% от населението на ЕС, което ползва услугите в режим електронно правителство", заяви Дончев.

По думите му, този процент не се е променил особено за последните 4 години. "Не би могло да има спор кой е първият инфраструктурен проект - създаването на електронното управление. Новият закон, който подготвяме, ще е готов в средата на годината, за електронни обществени поръчки. Всички допускания и данни показват, че ако бъде създаден единен цифров пазар, допълнителният растеж ще е близо 250 млрд. евро на европейско ниво", допълни Дончев. 

"Голямата ни задача е да създадем вс усовия дебитът да бъде голям. Когато говорим за магистрали, безспорно най-бързи са дигиталните магистрали", каза още Томислав Дончев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване