04/20/15 16:33
(http://pik.bg)

Единният цифров пазар в услуга на потребителите

Единният цифров пазар в услуга на потребителите

Единният цифров пазар ще донесе сериозен достъп на потребителите до цифрови стоки и услуги и улеснение за ежедневието им, както и сериозен достъп до нови клиенти на предприятията. Това заяви Петър Иванов, председател на УС на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) на кръгла маса на тема: "Единен цифров пазар чрез е-управление и дигитално предприемачество".

"Надявам се държавата да препотвърди решимостта си да влезе на този цифров пазар, изваждайки очакваното електронно управление. Важна тема са отворените данни така, че всяко предприятие да може да се възползва от тях и да повишава конкурентоспособността си", добави Иванов.

От своя страна евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова заяви, че електронното управление би създавало истинското усещане за гражданите, че тяхната държава се е събудила, влязла е в крак с времето и работи за тях. Единният цифров пазар може да бъде инструмент, с който дигиталният бизнес може да изправи на крака европейската икономика, добави тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване