04/20/15 06:40
(http://pik.bg)

Започва ремонтът на магистралите "Тракия" и "Хемус"

Започва ремонтът на магистралите "Тракия" и "Хемус"

Започва първият етап от ремонтните работи по участъци от автомагистралите "Хемус" и "Тракия". На 20 април започва ремонтът на моста при село Елешница в посока София на АМ "Хемус". Вторият етап ще започне на 27 април. Движението по ремонтираните участъци на двете магистрали ще бъде "шахматно" – с прехвърляне от едната в другата лента. Платното на моста при Елешница в посока столицата е в много лошо състояние.

Съоръжението е построено през 1978 г., пуснато е в експлоатация през 1979 г. и оттогава не е ремонтирано. Състоянието му е не само аварийно, но е и опасно за движение. Разрушаването на асфалтовата основа и бетонната плоча е изключително застрашаващо живота на пътуващите. Ремонтните дейности само за този участък са на стойност 6 млн. лева. Ремонтът ще бъде извършен от държавното дружество "Автомагистрали".

Графикът за изпълнение на участъците от 5-ти км до 10-ти км, от 60-ти км до 90-ти км, както и от 119-ти км до км 135 на АМ "Тракия", е планиран така, че до 1 юли да бъдат готови всички дейности, свързани с ремонта на асфалтовите части. До края на месеца "Автомагистрали" трябва да представят актуализиран график за работа на моста при Елешница в съкратени срокове. Изключение правят двата големи виадукта на 61-ви км и на 67-ми км на АМ "Тракия". До 1 август би трябвало да бъде отворен за движение виадуктът на 61-ви км. Заради много по-тежкото състояние на този на 67-ми км срокът за работа по него е до края на годината. /БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване