04/20/15 14:42
(http://pik.bg)

Мария Капон: Десните ще издигнем достоен кандидат за кмет на София

Мария Капон: Десните ще издигнем достоен кандидат за кмет на София

"Коалиция "Десните" ще излъчи достен и енергичен кандидат за кмет на София" - заяви Мария Kапон, председател на ЕНП за София.

Според нея, има конкретен кандидат, но не пожела да съобщи името му, докато не бъде официално издигната и одобрена от всички субекти в коалицията. По думите и, това ще стане до две месеца, пише "Топновини".

"Гражданския съвет" на коалицията много лесно може да вземе решение, но при партиите положението стои малко по-различно. В нашата партия (ЕНП) на местно ниво, решението е взето, сега остава кандидатурата да бъде одобрена и на национално ниво, а впоследствие и от другите партии в коалицията" - заяви Капон.

Изпълнителният съвет на Единна народна партия на свое заседание на 18 април 2015 г. е взел решение за участие в предстоящите местни избори през есента като част отКоалиция "Десните".

"ЕНП ще работи усилено Коалиция "Десните" да се регистрира във всички общини в България с ясното намерение на максимален брой места коалицията да издигне собствени кандидатури. За нас от ЕНП е особено важно Коалиция "Десните" да има свой кандидат за кмет на София, районни кметове и листа за общински съветници", каза още председателят на ЕНП.

Във всички останали общини, където такива възможности липсват, ЕНП е готова да издигне свои или да подкрепи независими кандидатури с ясна управленска програма, базирана на десни политически принципи.

"Местната власт е онази бариера, която гражданите слагат пред безконтролните разпореждания на централната власт над живота на хората. Това са избраниците, които най-отблизо чуват и работят за решаване на проблемите", каза още Мария Капон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване