04/20/15 16:02
(http://pik.bg)

Машини обработват на място клоните от междублоковите пространства

Машини обработват на място клоните от междублоковите пространства

Фирмите, които събират клоните от междублоковите пространства, ги преработват на място. Специална машина ги раздробява и превръща в трици. Целта е отпадъците да се прибират по-бързо от местата, където са изхвърлени и да се оползотворяват след преработка на инсталацията "Хан Богров", съобщиха от Столичната община.

Тревата и листата се събират в чували и се оставят до контейнерите за битов отпадък. Клоните и по-едрите зелени отпадъци се събират на площадка, определена от районния кмет или до кофите за боклук. Важно е да се знае, че зелените отпадъци не трябва да се смесват с други. По този начин фирмите, които имат договор със Столичната община, ги събират разделно и ги транспортират до инсталацията "Хан Богров". Там от зелените биоотпадъци, чрез контролирано разграждане на органични материали, се получава биотор.

По инициатива на Столичния инспекторат в районите "Витоша", "Овча Купел" и "Панчарево" са изградени съоръжения за временно събиране на трева, клони, листа и храсти от частни дворове и градини. Отпадъците се извозват до Инсталацията за биологично третиране "Хан Богров". Предстои изграждането на още места за събиране на зелени отпадъци в район "Връбница". Не се допуска в тях да има наличие на сезал, канап, стъкло, опаковъчни ленти и мрежи, стреч фолио, кабели, въжета, тел, инертни материали, както и отпадъкът да е опакован в повече от една опаковка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване