04/20/15 11:22
(http://pik.bg)

Министър Московски: Реформите се правят с пари

Министър Московски: Реформите се правят с пари

"Що се отнася до БДЖ, реформите се правят с пари. През изминалия мандат се опитахме да направим реформи без пари и предприехме непопулярните действия. Така изостанахме в реализиране на инвестиционна програма." Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

Московски подчерта, че вече е написана нова стратегия за железницата, която ще бъде гласувана в Народното събрание.

"Действително е неприемливо и от страна на синдикатите, и от страна на работещите да се предприемат мерки само в едната посока. Това не е и разумно. Съкращенията и оптимизацията не са реформа. Че трябва да се направят, трябва, но те се правят с инвестиционни дейности", подчерта транспортният министър.

Според него пред ръководителите на полети вече съществуват много предизвикателства. Навлизат дроновете и има много дебати относно начина на интегриране на отделните системи. Държавите в Европа имат един модел, а извън Европа – друг.

"Това е една от най-важните теми и мисля, че приемането на закон за дроновете ще бъде съществена част от дискусията на конференцията на ръководителите на полети", каза Московски. Министърът увери, че предвиденото увеличение на персонала в авиацията до 2017 г. няма да бъде изкуствено. Причина за това е, че увеличаването на въздушния трафик води след себе си и до увеличаване на приходите от такси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване