04/20/15 06:43
(http://www.klassa.bg/)

От началото на май започва издаването на новите талони за автомобилите

 От края на този или началото на следващия месец ще започне издаването на новите контролни талони за автомобилите. Те ще съдържат повече данни за превозното средство, каза началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред bTV. 

Промяната във вида на единия от документите за колите се наложи заради проблеми с гръцките и унгарските власти. Те изискваха от българските водачи т.нар. голям талон на колата, в който са записани всички технически характеристики на превозното средство. 

Новите малки талони ще се състоят от две части и в тях вече ще присъстват почти всички данни от големия талон - тегло, товароносимост, конски сили и други. Шефът на "Пътна полиция" успокои, че задължителна подмяна на документите няма да има. Но всеки, който желае, ще може да смени стария си талон срещу 9 лева. Новият образец ще се издава за всички моторни превозни средства, регистрирани след влизането му сила. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване