04/20/15 17:06
(http://pik.bg)

Почина Почетният гражданин на Велико Търново Велика Иванова

Почина Почетният гражданин на Велико Търново Велика Иванова

На 70-годишна възраст днес сутринта след тежко боледуване почина Почетният гражданин на старата столица Велика Иванова. "Винaги cъм милялa и щe милeя зa Вeликo Tъpнoвo. Убeдeнa cъм, чe Вeликo Tъpнoвo e и щe бъдe зaнaпpeд дyхoвнaтa и кyлтypнa cтoлицa нa Бългapия”, кaзa Вeлика Ивaнoвa повреме на oфициaлнaтa церемония  по връчването на званията "Почетен гражданин" на Велико Търново на 22 март тази година.

"Велика Иванова бе човек, който цял живот изключително ревностно пазеше своите, на семейството си и на Велико Търново чест и достойнство. Тя бе умерен, разумен, балансиран и мъдър човек, споделят колегите й.

"Велика бе не просто и само отдаден на културата и изкуствата човек, тя бе мерило за естетика, изисканост и благородство не само в професионалния си, а и в личният си живот", споделиха от Община Велико Търново, където тя работеше и се пенсионира като началник на отдел "Култура".

Общността на Велико Търново се прекланя пред заслугите и приноса на Велика Иванова в усилията и за защита престижа на Старата столица на културен и духовен стожер на България. Поклонението пред тленните останки на Велика Иванова ще се извърши в сряда, 22 април от 11 часа на Великотърновските гробища./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване