04/20/15 05:36
(http://www.klassa.bg/)

Управлявайте квадракоптер през телефона си

 Да се управлява дрон е голяма веселба. Това може да потвърди почти всеки, който се е докоснал до летящите машинки. За дроновете сме писали много. Интересното е, че те вече имат и подвидове. Например квадракоптър за снимки в HD формат. Такъв модел ни представят от dice.bg - AR.Drone 2.0 Power Edition. Летящо устройство се управлява лесно от всеки iPhone, iPod или iPad чрез WiFi връзка и ни позволява да записваме снимки в HD качество, които се получават директно в реално време. Само с един клик може да качим тези снимки на Facebook или YouTube. AR.Drone 2.0 Power Edition има налични две камери - на предната и на долната части. Предната снима с 1280 x 720 pixels (720p) и прави видео с 60 кадъра в секунда. Долната е по-малка - 320 x 240 pixels.

 

AR.Drone 2.0 идва с усъвършенстван автопилот и множество сензори, благодарение на които бързо и лесно може да се научим да го управляваме. Наличната литиевойонна батерия (1500mAh) дава до 36 минути полет с едно пълно зареждане от два часа и половина. Може да развива скорост от 18 км в ч. или 5 м в секунда. Ако случайно дронът литне надалеч и загубим връзка с него, той ще се приземи автоматично посредством автопилот. Машинката е здрава, защото е изработена от карбонови нишки и високоустойчив PA66 полимер.  AR.Drone 2.0 Power Edition може да се закупи от „зарчетата“ (www.dice.bg), които са официален вносител. Устройството към момента е на промоция и може да се закупи за около 690 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване