04/25/15 16:20
(http://pik.bg)

650 души се заселиха в Монтанско през април

650 души се заселиха в Монтанско през април

650 души са се регистрирали в Монтанско 6 месеца преди местните избори, пише Трибали.

Това се равнява на населението на цели две нови села в областта, изчисляват местните хора. Според регистрите в село Сумер в една къща би трябвало да живеят 10 възрастни и 2 деца, за чиито имена обаче собственичката на дома тъй и не се сети. Кметът на селото Любомир Манов каза, че 20 души вече са се записали, че живеят в селото му.


Село Крапчене пък се е увеличило двойно през последните месеци с още 140 души. Същото е положението и в Студено буче и Вирове, които са нараснали средно с по 70-80 души. Местните хора почти не са виждали никого от новорегистрираните в селата си.


Масовото преселение в най-бедния регион в страната и Европейския съюз е заради предстоящите местни избори. Според закона хората, които имат право да гласуват на този вот, важи принципът на уседналост, който е 6 месеца. Интензивното регистриране на новоселци се е засилило през април и приключва до края на този месец, тъй като се очаква датата за местния вот да бъде насрочена за края на октомври.


Засега не е ясно кого точно се канят да подкрепят новонастанилите се граждани, но едва ли са привлечени от благоденствието по тези места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване