04/25/15 09:13
(http://www.klassa.bg/)

АБВ избира нов лидер, на Позитано раздават опорни точки за изборите

 Членовете на АБВ предстои да изберат нов председател на партията, след като Георги Първанов хвърли оставка. Бившият президент на България се отказа да ръководи формацията, след като парламентарната й група гласува "за" дълга от 16 млрд. лв. Делегатите могат да дадат гласа си и по електронен път. Така електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България, уточняват от пресцентъра на АБВ. 

Според правилата за гласуване, членовете на партията могат да изберат един от двата начина - или електронно, или да отидат до урната, за да дадат своя вот. В случай на дублиране на двата варианта за гласуване, ще се счита за действителен традиционният (с бюлетина), а електронният ще бъде анулиран. Гласуването за избор на председател на ПП АБВ се провежда на 25 април в цялата страна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си като такъв.

Докато АБВ си избират нов лидер, Националният съвет на БСП ще заседава днес в централата на партията. Ще бъдат обсъдени актуалната политическа обстановка в страната и задачите на "Позитано 20". Втора точка от дневния ред са политическите изисквания и механизъм за оценяване дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и коалиция, и за издигане на кметове и общински съветници от "БСП лява България". Обсъждане и приемане на коалиционна рамка за участие на БСП в "Местни избори - 2015" ще бъде другата тема на заседанието.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване