04/25/15 10:28
(http://pik.bg)

АБВ-Шумен започна гласуването за лидер на партията

АБВ-Шумен започна гласуването за лидер на партията

Точно в 9 ч. днес в офиса на АБВ в Шумен започна гласуването за лидер на партията. Сред първите своя глас даде областният лидер на политическата сила Пламен Петков (на снимката). “Гласувам за силна партия и лидер, който е нужен не само на АБВ, но и на България”, коментира Петков.

Въпросът към гражданите по време на вота е: Общината или частна фирма трябва да се грижи за сметопочистването и сметоизвозването?

Общо 241 членове от 18 клуба на АБВ в област Шумен днес ще избират между тримата номинирани за лидерския пост – Георги Първанов, Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик и Стелиян Стефанов от Русе, който е председател на общинската организация на АБВ в дунавския град.

Постоянни избирателни секции са устроени още във Велики Преслав, Каспичан и Нови пазар. Вота в останалите населени места от областта ще бъде обезпечен с мобилна секция. Заявки за гласуване са подадени и от най-отдалечените от областния център общини – Върбица и Никола Козлево.

Урните по време на вота са две. Първата е за членовете на АБВ и в нея се събират бюлетините за лидер на партията. Втората урна е достъпна за симпатизантите на политическата сила и всички граждани, които искат да изразят своята позиция по поставения въпрос. “Това е един от най-важните въпроси за Шумен, защото годишно това коства на данъкоплатците милиони левове. В крайна сметка нека хората кажат дали тези пари да остават в общинската хазна и местната администрация да организира сметопочистването и сметоизвозването или всяка година милионите да се дават на частна фирма”, коментира общинският председател на АБВ-Шумен Валентин Велев.

Изборният ден за АБВ ще приключи в 18 ч.

Резултатите от вота, който ще се провежда днес в цялата страна ще бъде оповестен утре по време на националната конференция на АБВ в София./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване