04/25/15 13:11
(http://pik.bg)

"Безопасни улици от Валя" настояват за нов закон за движение по пътищата

"Безопасни улици от Валя" настояват за нов закон за движение по пътищата

Фондация "Безопасни улици от Валя" настоява за нов закон за движение по пътищата. От организацията организираха протест в София заради последните случаи на прегазени деца на пътя. Участничка в протеста заяви, че искат да призоват кметовете да си свършат работата, която е по закон.

"В закона за движението по улиците в член 169, 165 и 170 ясно е посочено, че те имат задължение да поддържат пътищата и да ги обезопасяват. Ние просто искаме да им напомним, защото времето се затопли, децата са навън, и имаме съответно поредната жертва в Панагюрище.

Проблемът е комплексен - лошата инфраструктура, занижените условия за издаване на шофьорска книжка и минималните наказания или в случая неприлагани наказания. И съответно, както виждате, много малко хора изразяват мнението си, или по-скоро го изразяват, след като са пряко засегнати", добави участничката в протеста пред БНР. 12 годишната Валя беше прегазена на пешеходна пътека преди 4 години.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване