04/25/15 12:02
(http://pik.bg)

Близо 90 на сто от българите не са съгласни уличното паркиране да стане частен бизнес

Близо 90 на сто от българите не са съгласни уличното паркиране да стане частен бизнес

89,8% от гражданите не са съгласни уличното паркиране да бъде превърнато в частен бизнес. Само 8,7% смятат, че за паркирането върху улици и булеварди трябва да се определят пазарни цени.

Това са моментните резултати от независимата анкета, провеждана в сайта на Софийския обществен съвет във връзка с готвените промени в Закона за движението по пътищата, целящи да превърнат в търговски досегашния административен режим за контрол върху организацията на движението в градовете.

"Резултатите са красноречиви – хората желаят местното самоуправление пряко да се занимава с организацията на движението по улиците, както и в момента го изисква законът, а не да печелят търговски дружества от проблемите с паркирането.

Големия процент от гласували "против" показва, че създадената в София порочна практика с възлагането на на контрола върху паркирането на търговско дружество, която всъщност промяната в ЗДвП цели да легализира, не ги удовлетворява.

Това е така, защото фирмата не е Столична община и не е длъжна да осигурява прозрачност на приходите от платеното паркиране или да ги харчи по нормативно установеното предназначение.

Доказано е – така не се решават проблемите, а само се изместват. И хората са абсолютно прави – за 15 години събиране на пари от търговското дружество от зоните за платено паркиране няма построен нито един паркинг!" – коментират от Софийски обществен съвет.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване