04/25/15 05:27
(http://www.klassa.bg/)

България остава най-изгодна за лятото в Европа

 България е на първо място в списъка с най-евтини дестинации за лятна почивка в Европа и тази година. Това показва класацията, изготвена от британската пощенска служба на базата на въображаема кошница с типични за ваканцията покупки, съобщава Daily mail.

 

Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка, показват резултатите от проучването за цените на почивките, което пощенската служба изготвя всяка година.

 

37,39 паунда струва въображаемата кошница

 

с десет основни продукта за почивка в България струва, което е с 13,6 процента по-малко от миналата година. Второ място в класацията заема Алгарве в Португалия с кошница на стойност 44,02 паунда, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. В Турция стойността й се е увеличила с 21,4 на сто спрямо миналата година до 65,70 лири стерлинги.

 

“Най-популярният курорт на България Слънчев бряг е пълно копие на тези в Испания и Гърция”, посочва се в публикацията.

 

България е

 

най-изгодната за това лято и за руските туристи,

 

показа наскоро публикувано проучване на TripAdvisor.

 

“България може и да не е първата “най-гореща” дестинация за настоящата лятна почивка, но това може да се промени, след като нейните черноморски курорти бяха обявени за най-евтината лятна дестинация в Европа, посочва и британският вестник “Daily Mail”, цитиран от БТА.

 

Варна и курортите в областта са подготвени за летния сезон, стана ясно през миналата седмица. По данни на министерството на туризма има много записали се за летуване у нас от Литва, Латвия, Естония и Молдова, като ръстът им е 40 на сто. Отчита се

 

увеличаване от 5% на заявките от Германия,

 

както и 4% на интереса от страна на гърци и турци. Заради изложбата на тракийските съкровища в Лувъра, с 4-5% по-голяма се очаква да бъде и посещаемостта от френски туристи.  Ръст до 10 на сто има на резервациите от Полша, Чехия, Сърбия, Македония и  Великобритани Според статистиката на Асоциацията на руските туроператори, записванията на руснаците за почивки в България, Турция, Египет и Обединените арабски емирства се е увеличил между 30 и 40 на сто.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване