04/25/15 12:52
(http://www.klassa.bg/)

В БСП намекват, че АБВ може и да изчезне до президентските избори

 Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов намекна, че партията АБВ може и да не съществува до президентските избори догодина. Той говори преди началото на пленума на "Позитано 20", който трябва да определи критериите на БСП за кандидатите им на местния вот наесен.

На въпрос как ще коментира предложението на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов и на вицепремиера Ивайло Калфин за обща кандидатура на социалистите и АБВ за президентския вот, Стоилов отговори:

"АБВ много са се разбързали. Да не би да искат да се връщат в БСП? До президентските избори има време. Може да възникнат нови партии, а някои от сегашните да изчезнат. Колаборацията не е най-важният въпрос."

Депутатът Корнелия Нинова обясни, че в листите на БСП за общински съветници трябва да има хора, които са специалисти в различни области. Според нея при номинациите за кметове трябва да се търси баланс между стари и нови лица.

В словото си преди началото на пленума лидерът на Столетницата Михаил Миков за пореден път разкритикува политиката на правителството в икономиката, социалната сфера и здравеопазването. Според него икономическият ръст, с който се хвалят сегашните управляващи, не е  реален факт, а резултат от занижени прогнози от миналата есен. Освен това Миков смята, че пенсионната реформа се изчерпва само с увеличаване на възрастта и стажа и изтъкна, че пациенти и лекари вече недоволстват от действията на здравния министър Петър Москов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване