04/25/15 05:39
(http://www.klassa.bg/)

Задържаха братя Галеви.

 Братята Радослав и Милан Галеви от Козлодуй са закопчани за рекет срещу 30-годишния Дилян Димитров от близкото село Хърлец. В ареста е и 31-годишният Илиан Цецков, срещу когото се води дело за нанасяне на телесна повреда на полицай. Той ранил ченгето като хвърлил по него камък при меле в ромската махала преди време. И тримата мургави изнудвачи са с дебели криминални досиета и са осъждани.

 

На 8 април те започнали да искат пари от Дилян. Представили му се като хора от наказателния отряд на местен охранителен бос и го заплашили, че ще го пречукат, ако не „киха”. Така измъкнали от жертвата си различни суми, докато оборотът им набъбнал на 2300 лева. Тогава принуждаваният да плаща непрекъснато за спокойствието си осъзнал, че няма измъкване от  рекетьорите  и те няма да спрат да му искат пари. Младият мъж се престрашил и подал сигнал в полицията, за да се сложи край на изнудването. Той съдействал на униформените, които успели да задържат Радослав близо до спортна площадка при блок № 20 в четвъртък, когато Дилян му предал поредната пачка от 200 лева. След това са оковани брат му и Илиан.

 

Материалите по полицейската преписка са докладвани на районната прокуратура, откъдето ще преценят дали да удължат мерките им за неотклонение „задържане под стража”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване