04/25/15 12:36
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Калфин пита: Мислят ли БСП за сериозен кандидат-президент?

 "Ако левицата въобще има намерение да участва сериозно на президентските избори, то трябва да търси максимално широка консолидация в своите редици, но и извън тях. Явяването с един кандидат е абсолютно задължително". Това заяви социалният министър Ивайло Калфин по време на вътрешния вот за лидер на АБВ. „Ако БСП очакват да излъчат кандидат-президент, а ние да изтичаме след него, без да сме говорили - няма как да се случи. Нека да има различни предложения, но в крайна сметка, когато започне кампанията, а до нея има повече от година, трябва да се обединим около един кандидат. Не всеки да казва, че неговият е най-важен, а действително да потърсим най-добрия. За левицата президентските избори няма да бъдат лесни", обясни Калфин. 

На въпрос за развитието на пенсионната реформа, той отговори: „Надявам се тази тема да я приключим до края на парламентарната сесия. Имаше обсъждане миналата седмица в Надзорния съвет на НОИ, ще направим обсъждане и на Националния съвет за тристранно сътрудничество. След това веднага ще има решение на Министерски съвет и се надявам в първата половина на май, законопроектите да са в Народното събрание. Има доста широко съгласие по темата", каза още Калфин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване